OVER ONS 

Onze zoon, broer, vader, neef, kleinzoon, vriend is op 27 jarige leeftijd overleden. Wij dragen deze website

"Vooraltijdinonshart07.nl" dan ook op aan hem. 

 

Visie 

Verlies hoort bij het leven, daar kun je niet omheen. Iedereen krijgt er een keer mee te maken: een dierbare overlijdt, je relatie loopt stuk, je gezondheid laat je in de steek, je verliest je werk, ....Het verlies is door ons leven heen geweven en onlosmakelijk van elkaar.  

Er is een groot misverstand bij het verwerken van verliesverwerking- rouwverwerking. Velen mensen denken dat je alleen maar verlies kunt verwerken als een dierbare is overleden. Maar stel nou dat een dierbare een ongeneselijke ziekte heeft. Hoe kunnen we dit dan onder woorden brengen? Dit is dan toch ook verlies verwerking? Vaak vinden mensen dat verliesverwerking - rouwverwerking  beter  past bij als een dierbare komt te overlijden. Maar iemand die ongeneselijk ziek is of dementeert komt ook in een verliesverwerkingsproces terecht. Of als een kind uit huis geplaatst is. Wat dacht u van een scheiding? Dat behoort ook bij het verwerken van verlies.

 

Wat steunend is voor rouwende mensen is nabijheid, luisteren en begrip. Ruimte om op eigen wijze te mogen rouwen doet al veel goed. Zo ontdekt de rouwende dat hij/zij best nog kracht heeft om met het verlies te leven. Ja, te leven en niet een plekje te geven. Want het leven gaat door en ook voor de rouwende. 

 

De ene dag is de andere dag niet. Vandaag bent u vrolijk en opgewekt en morgen bent u boos en verdrietig. Al die emoties schommelen heen en weer. Het ene moment zijn u rouw emoties heftig en nadrukkelijk aanwezig en het andere moment zijn ze op de achtergrond. Maar ze mogen er wel zijn.  Rouwen is niet een proces dat je een traject doorloopt. Nee gaandeweg bent u aan het zoeken wat past er bij u. 

 

Missie

Wij willen dat mensen op hun eigen manier hun verlies dragen en in hun leven integreren. Dat doen wij door laagdrempelige informatie en steun voor verliesdragers aan te bieden die geconfronteerd worden met verlies van een dierbare, gezondheid, relatie en werk. Dit in de hoop dat mensen, die een verlies te dragen hebben, op een dag kunnen zeggen: "Ik weet waar ik sta en omarm mijn prachtige liefdevolle toekomst".  Zodat  zij door het gemis heen een geestelijke groei doormaken en weer in hun eigen kracht komen te staan. De kracht voor vandaag ligt in het vertrouwen van morgen!

 

Luister naar je emoties, geef aandacht aan je emoties en vergeet niet: je emoties mogen er zijn!

 

Onderaan deze pagina kunt u eventueel een reactie plaatsen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

marthe Ackerman
3 jaar geleden

Prachtig Brigitte hoe jij dit hebt verwezenlijken. Jouw pijn hebt jij weten te transformeren in creatie. Ga vooral zo door! Liefs, Marthe

Christopher
3 jaar geleden

Ziet er heel professioneel uit. Denk dat veel mensen hier baat bij zullen hebben. Wauwssss wat een mooie methodiek om om te gaan met verlies verwerking